U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel ESTA voor de VS aanvragen. De kosten bedragen € 39,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

 

Wat is een Green Card voor de USA?

Altijd al in Amerika willen wonen? Hier heeft u een Green Card voor nodig. Dus hiervoor heeft u geen ESTA nodig. Het verschil hiertussen is dat een Green Card nodig is als u definitief in Amerika wilt gaan wonen en een ESTA voor als je tijdelijk naar Amerika wilt.

 

De Green Card is een onofficiële naam voor immigranten die permanent in Amerika gaan wonen en werken. Met een Green Card kunt u in Amerika gaan wonen voor zolang als u wilt. Bij een ESTA bent u afhankelijk van de reden dat u daar bent, bijvoorbeeld het werk dat u daar doet. Zodra u klaar bent met het werk daar moet u al terug naar België.

 

Het aanmelden moet gedaan worden via de U.S.-immigratie autoriteiten bij de ‘’United States Citizenship and Immigration Services’’(USCIS). 

 

De geschiedenis van de Green Card

 

De Green Card is bedacht tijdens de tweede wereldoorlog, dit als reactie op strengere immigratie voorschriften. Voor deze tijd kon je erg makkelijk Amerika binnenkomen, dit was dus erg ongeregeld. 

 

Het design is vaak veranderd sinds het bestaan, dit als bescherming tegen neppe Green Cards. In 2017 is hij voor het laatst veranderd.

 

 

Green card America

 

 

Rechten en verantwoordelijkheden

 

Als u een Green Card in uw bezit hebt kunt u, als alles volgens plan gaat, voor zolang als u wilt in Amerika blijven wonen en werken. U kunt zelfs een officiële inwoner worden na 5 jaar! Hou in uw gedachte dat een Green Card is bedoeld om definitief in Amerika te gaan wonen. 

 

Amerikaanse autoriteiten verwachten dat als u een Green Card heeft, dat Amerika uw nieuwe thuis wordt. Het is te begrijpen dat zo’n grote verhuizing tijd kost. Als u een paar jaar voorbereidingstijd nodig hebt kan dat, ook zodra u verhuisd bent kunt u een jaar buiten Amerika doorbrengen; zelf tot 2 jaar als u dit op tijd heeft aangegeven.

 

Met een Green Card in uw bezit heeft u natuurlijk ook verantwoordelijkheden, zoals elk jaar een Amerikaanse belastingaangifte indienen. 

 

 

Hoe lang is de Green Card geldig?

 

De Green Card is uw hele leven geldig. De pas zelf is 10 jaar geldig, maar u kunt dan gewoon een nieuwe aanvragen. 

 

Let op! Uw Green Card kan bij sommige situaties ongeldig verklaard worden. Dit gebeurt als u: zich langer dan 364 dagen zonder toestemming buiten Amerika bevindt, u een Amerikaanse inwoner wordt, u uw zelf uitschrijft of als u een misdaad begaat.

 

Het verschil tussen een Green Card en een ESTA

 

Een ESTA is 2 jaar geldig en een Green Card voor altijd. Als u een trip wilt maken buiten Amerika zitten er bij een ESTA-regels aan vast, bij een Green Card kunt u tot 354 dagen weg zonder toestemming te vragen en met toestemming kunt u tot 2 jaar weg. 

 

Met een ESTA heeft u wel werk beperkingen, terwijl u met een Green Card juist heel veel werkmogelijkheden heeft. 

 

Ook kunt u geen officiële inwoner worden met een ESTA wat met een Green Card juist weer wel kan. 

 

Studeren met een ESTA is ook beperkt, terwijl u met een Green Card juist heel veel mogelijkheden hebt.

 

Een ESTA voor de USA is vooral bedoeld voor toeristische doeleinden van inwoners van Schengenlanden, terwijl de Green Card voor permanente bewoning en werk geschikt is. 

 

 

Hoe komt u aan een Green Card?

 

Een Green Card geeft u dus veel mogelijkheden, nu wilt u zeker weten hoe u aan zo’n pasje komt.  

 

Veel mensen dromen ervan om een Green Card in hun bezit te hebben, helaas is het niet zo makkelijk om eraan te komen. Wel houdt Amerika Green Card loterijen, winnaars hiervan krijgen de kans om zich aan te melden voor een Green Card en zij krijgen de kans om hun dromen waar te maken. 

 

U kunt ook een Green Card aanvragen, wel kost dit erg veel tijd en moeite. Hier komen dan ook administratie kosten bij kijken.

 

Wilt u een bedrijf starten in Amerika en heeft u 500.000 dollar? Dan kunt u een Green Card kopen. Wel moet u dan Amerikaanse medewerkers aannemen bij uw onderneming. Voldoet u aan deze eisen? Dan kunt u ook op deze manier in Amerika gaan wonen.

February 19, 2019
« back

Vraag nu online uw ESTA voor de VS aan. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële ESTA visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy