U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel ESTA voor de VS aanvragen. De kosten bedragen € 39,95,- en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

 

USA reistips: 20 verrassende dingen die u zal ontdekken

We hebben het al eens gehad over het geven van fooi in Amerika, omgaan met service en uiteraard het ESTA voor de USA. Toch zijn er nog tal van dingen die u zullen verrassen in de USA. Sommige zullen u aangenaam verrassen en andere kunt u wellicht missen als kiespijn.

 

 

Toegang tot de Nationale parken

 

De Nationale Parken in Amerika zijn geweldig en een waar uithangbord voor alles wat goed is aan de USA. Tours met een ranger, faciliteiten en uitstekende informatievoorzieningen. De parken zijn zeer goed toegankelijk en uitkijkpunten zijn eenvoudig te bereiken.

 

Nationaal park Amerika

 

 

Motels van hoge kwaliteit

 

Anders dan het beeld wat u waarschijnlijk heeft vanuit films, ligt de standard op gebied van kwaliteit en hygiëne verrassend hoog bij de grote ketens. Het is dus niet zo afgeleefd, vol met ongure types en vies zoals u in veel Amerikaanse films ziet.

 

 

Verspillen van ontbijt

 

Deze zelfde grote ketens verzorgen het ontbijt over het algemeen goed. Maar alles wat geserveerd wordt of wordt aangeboden bij een buffet wordt na afloop weggegooid. Het ontbijt veroorzaakt elke dag weer een enorm berg met afval.

 

 

Alle gerechten van de wereld

 

In Amerika zijn echt alle soorten gerechten vertegenwoordigd. Thais, Chinees, Italiaans, Peruaans, Braziliaans. Zowel deze nationaliteiten als hun geweldige keuken zijn overal in Amerika terug te vinden. In Miami bijvoorbeeld kun je geweldig Cubaans eten of kennis maken met het eten in Haïti. In Washington kun je Salvadoraans en Ethiopisch eten en in New York zijn geweldige Ghanese en Puerto Ricaanse gerechten te vinden.   

 

 

Smakeloze kaas

 

Een goede kaas vinden in Amerika is een opgave. Op het platteland is wel goede kaas te vinden, maar verder kun je alleen kaas vinden die exact hetzelfde smaakt.

 

 

Geweldige bier

 

Amerikanen kunnen bier maken en aanbieden van importbieren. Ze zijn er verzot op! Hoewel wij in België gewend zijn aan hoge kwaliteit in eigen land gebrouwen bier, kunnen we in Amerika doorgaan met genieten. De afgelopen paar jaar hebben de Amerikanen een inhaalslag gemaakt en is er in de meeste barretjes een lekker pintje te vinden.

 

American beer

 

Rijbanen die ineens stoppen

 

De rijbaan kan ineens stoppen. Zorg ervoor dat u een vaste rijbaan aanhoudt en u goed weet waar u naartoe gaat. Want soms stopt een snelweg of is er ineens een afslag ingelast en moet u, als u daar niet uit komt, kilometers omrijden.

 

 

Veiligheid in het verkeer

 

Het verkeer in de USA is extreem veilig. Amerikanen rijden rustig en vaak op de cruise control. Ze rijden op gelijke snelheid op dezelfde rijbaan met voldoende afstand. In België zijn wij dit niet gewend. Wij wisselen regelmatig van rijstrook en halen in. In Amerika wekt het Belgische rijgedrag veel irritaties op. Probeer dus zoveel mogelijk met het verkeer mee te gaan. 

 

 

Rechts afslaan rood stoplicht toegestaan

 

Amerikanen zijn doodsbang voor rotondes. Daarom werkt men alleen met kruisingen met stoplichten. Het is daarom toegestaan om mits de situatie veilig is, bij roodlicht wel rechtsaf te slaan. Hiermee hoopt men de eindeloze files en opstoppingen te verminderen. In New York City mag dit alleen niet.

 

 

Advertenties voor medicijnen

 

Er wordt enorm veel geadverteerd voor medicatie op televisie. Overal zijn medicijnen voor die wonderbaarlijk goed werken. In de reclame worden de nadelen van de klachten uitgelicht en wordt de Amerikaan verleid tot het gebruik van medicatie. Overal is een middel voor.

 

 

Advertenties voor advocaten

 

Terwijl advertenties voor medicijnen de televisiereclames in overvloed overspoelen, doen advocaten dit met enorme billboards. U zal de gekste voorbeelden en specialisaties tegenkomen met grote uitnodigende slagzinnen en telefoonnummers.

 

 

Valet parking

 

De meeste hotels en restaurants willen dat u gebruik maakt van parkeren door valets. Zij verstellen uw stoel en brengen de auto in circa 15 minuten naar je toe wanneer u weer weg wilt. Ze rekenen u gerust voor zaken waar u niet om heeft gevraagd. Wees dus wel kritisch.

 

 

Kwartjes nodig voor de parkeerautomaat

 

Hoewel alles in Amerika met de creditcard wordt betaald, zijn er twee uitzonderingen. Namelijk de wasmachines en parkeermeters. Die werken uitsluitend op kwartjes. Je zal daarom altijd veel kwartjes op zak moeten hebben om dit soort zaken te kunnen regelen. Handig is het niet, maar er is op dit moment geen alternatief.

 

 

Postcode obstakels bij benzinestations

 

Voor het betalen van brandstof moet u uw postcode ingeven voordat u kunt betalen en tanken. Omdat uw Belgische postcode niet in Amerika geldt kunt u hier niet gebruik van maken. U zult dus meestal vooraf moeten betalen aan de balie.

 

Bij de metro in New York treft u vergelijkbare problemen. Alleen dan kunt u vaak 99999 intoetsen als postcode, dit werkt voor buitenlandse creditcards.

 

 

Belasting niet inbegrepen in getoonde prijzen

 

De meeste getoonde prijzen zijn zonder belasting. Alleen brandstofprijzen zijn inclusief VAT getoond. Als Belg kunt u de belasting bij de luchthaven wel terugvorderen. Niet van alles uiteraard. Zorg er daarom voor dat u weet hoeveel er nog bij de prijs op komt tegen de tijd dat u moet betalen.

 

 

Douchegel en shampoo niet inbegrepen

 

In België is bij alle hotels de douchegel en shampoo inbegrepen. In de USA is in de hotels geen douchegel of shampoo bij de kamers inbegrepen. Men werkt alleen met blokken zeep. Neem daarom uw eigen douchegel en shampoo mee.

 

 

Fees voor het gebruiken van resorts

 

Als u dacht dat de huur voor de kamer alles was? Dan bent u er nog niet. Meestal worden er toeslagen gerekend voor het gebruik van Wi-Fi, het zwembad, telefoontjes, et cetera. Deze bijkomende kosten lopen op van 15 tot 40 dollar per dag, afhankelijk van het hotel en de locatie.

 

 

Automatische fooi

 

In Amerika is het geven van fooi heel normaal. Zo normaal dat men gerust fooi bij de rekening op zet. Men rekent gerust 18 procent fooi, een flink bedrag die vaak wordt gerekend als u een herkend wordt als buitenlander. Ze proberen het gewoon en als u niet oplet betaalt u het ongemerkt. Maar weest gerust, als u het niet wilt betalen halen ze het zonder problemen van de rekening af. Meer weten over fooi in Amerika? Lees ons artikel ‘De regels voor het geven van fooi in Amerika’.

 

 

Augurken

 

In zeker 70 procent van de gevallen, onafhankelijk van het eten wat u besteld, wordt er een augurk als bijgerecht geleverd. Ongeacht of het op het menu staat krijgt u een augurk.

 

 

Collegesport is razend populair

 

Collegesporten zijn enorm populair. Enorme stadions vol met fans en supporters. Groot aanzien voor sporters en hun prestaties. Dit is voor ons Belgen totaal vreemd terrein. Maar als u gewoon meegaat met de flow, dan zal u een geweldige ervaring hebben.

 

Sport Amerika

 

Strenge grenscontroles

 

De Amerikaanse grenzen worden streng bewaakt. Als Belg kunt u het land inreizen met een geldig internationaal paspoort en een ESTA. Heeft u een andere, niet EU-nationaliteit, dan zal u een visum voor Amerika moeten aanvragen bij de ambassade.

 

Meer weten over reizen naar de VS? Lees dan ook ons artikel ‘Voorbereiding voor uw reis naar Verenigde Staten’.

 

March 27, 2019
« back

Vraag nu online uw ESTA voor de VS aan. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële ESTA visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy