U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Vietnam aanvragen. De kosten bedragen v.a € 39,95,- afhankelijk van het visum en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

Wat is de beste reistijd om naar Vietnam te gaan?

U heeft besloten om op vakantie te gaan naar Vietnam, maar wat is de beste tijd om het land te bezoeken? Wanneer is het regenseizoen en hoe is het verdere weer in Vietnam?

 

Man besproeit akker

 

Welke regio gaat u bezoeken?

 

Bij het reizen naar Vietnam is het belangrijk om te kijken naar de regio die u wilt bezoeken. Aangezien Vietnam tienmaal zo groot als België, verschilt het weer in Vietnam per regio. Gaat u naar het noorden van Vietnam dan is de beste reistijd tussen oktober en december. In het noorden vindt u de hoofdstad  van Vietnam, Hanoi. Het weer is dan goed, erg valt relatief weinig regen (rond de 20mm) en de temperatuur ligt tussen rond de 25 graden. De beste reistijd voor centraal Vietnam is februari t/m oktober, let wel op dat er in de zomermaanden tyfoons kunnen voorkomen in dit deel van het land. Het zuiden van Vietnam is het beste te bezoeken tussen december en april, dan is het namelijk het droge seizoen in het zuiden van Vietnam. Zorg ervoor dat u van te voren een visum voor Vietnam aanvraagt zodat u daar geen problemen mee krijgt. Met een visum on arrival kunt u zonder zorgen de Vietnamese douane passeren. Vraag uw visum nu hier makkelijk en snel aan!

 

Wanneer is het regenseizoen?

 

Het regenseizoen in Vietnam vindt plaats van mei t/m augustus, tijdens onze zomermaanden. In deze maanden regent het gemiddeld 15 dagen per maand. In de zomermaanden kunt u wel reizen naar Vietnam, maar houdt rekening met mogelijk oponthoud. In de steden heeft u waarschijnlijk niet veel last van deze regenbuien, maar in de berggebieden kan het zijn dat wegen worden geblokkeerd door hevige stromingen. Het advies voor de zomermaanden is dan ook, neem altijd een poncho of paraplu mee!

 

Regenseizoen en tyfoons

 

 

Wanneer kun je het beste de highlights van Vietnam bezoeken?

 

Halong Bay, de prachtige eilandengroep in de omgeving van Hanoi, kunt u het best bezoeken in de zomermaanden. De temperatuur is dan lekker hoog en het regent er maar af en toe. Een andere highlight die u niet mag missen tijdens uw reis door Vietnam, is het bergdorpje Sapa. Vietnam staat bekend om de mooie rijstvelden en groene landschappen, deze vindt u zeker weten in Sapa. Sapa kunt u het beste bezoeken tussen maart en november met uitzondering van de zomermaanden. In de zomermaanden hangt er helaas vaak mist in het Sapa dal en kunt u minder goed genieten van het mooie uitzicht. In de maanden maart tot en met november komt er weinig mist voor door de koele nachten en de zon die veel schijnt overdag. Hoi An is de laatste belangrijke highlight en wordt de meest sfeervolle stad van Vietnam genoemd. De stad bevindt zich in centraal Vietnam en is het beste te bezoeken tussen februari en oktober. De stad ligt aan de Zuid Chinese zee en u kunt dan zonder veel regen, lekker aan het strand liggen.

 

 

De beste reistijd voor Vietnam?

 

De beste reistijd voor Vietnam is tussen november en maart, dan is het namelijk droogseizoen en is de tempratuur koel rond de 20 graden. Ook komen er in deze periode weinig tot geen tyfoons voor. Het belangrijkste is om zelf af te wegen naar welke regio’s u wilt gaan en welke highlights u wilt bezoeken, dan kun je zelf een wel overwogen keuze wanneer u naar Vietnam afreist. 

 

Regenwolken in Vietnam

 
November 28, 2017
« back

Vraag nu een online visum aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Vietnamese visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy