U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visum voor Vietnam aanvragen. De kosten bedragen v.a € 19,95,- afhankelijk van het visum en kunnen worden voldaan met Bancontact, PayPal, KBC/CBC Betaalknop of een Kredietkaart.

 

De prachtige rijstvelden van Sapa

U gaat op reis naar Vietnam, door mooiste rijstvelden van heel Vietnam vindt u bij Sapa. Deze rijstvelden mag u zeker niet overslaan tijdens u reis door Vietnam.

 

Muong Hoa Valley

 

Sapa is een bergdorpje in het noorden van Vietnam op zo’n zes uur rijden van Hanoi. Dit bergdorpje ligt in de Muong Hoa Valley en staat bekend om de mooie rijstvelden. De rijstvelden liggen prachtig op de glooiende bergen in de vallei. De Muong Hoa Valley en het dorpje Sapa is een prachtig decor voor het maken van de mooiste foto’s van rijstvelden.

 

Rijstvelden in Sapa

 

 

Wat kunt u doen in Sapa?

 

Allereerst voor de mensen die houden van avontuurlijke reizen kunt u een mooie trekking maken door de bergen en valleien in de omgeving van Sapa. Voor deze trekkingen is het van belangrijk goed schoeisel mee te nemen vanuit België en een goede rugzak. De echte sportievelingen kunnen Mount Fansipan beklimmen, de hoogste berg van Vietnam met zijn 3.143 meter. Dit is zeker niet voor beginnelingen en het is aan te raden met een gids op stap te gaan. Een andere optie is het rijden van de Tram Ton Pass, een bergpas vlakbij Sapa met de mooiste vergezichten. Een bergpas midden door de bergen en valleien die prachtige uitzichten passeert. Op zo’n 30 minuten rijden van Sapa kunt u ook de Silver Waterfall bezoeken, deze waterval van meer dan 100 meter hoog is een indrukwekkend gezicht tussen de groene bomen.

 

Bergen In Sapa

 

Hoe komt u bij Sapa?

 

Het makkelijkst in Sapa komt u via Hanoi, waar u naartoe kunt vliegen vanuit Brussel. Overigens zijn er meer luchthavens in Vietnam waar u naar toe kunt reizen. Vanuit Hanoi kunt u een nachttrein nemen die iedere avond vertrekt en u in zo’n acht uur naar Sapa brengt. Sinds 2014 ligt er een snelweg van Hanoi naar Sapa en met de bus kunt u daar in zes uur komen.

 

 

Wanneer kunt u het beste naar Sapa reizen?

 

Omdat het land zo langgerekt is heersen er meerdere klimaten in VietnamDe beste reistijd voor Sapa is tussen maart en november met uitzondering van de zomermaanden. In de zomermaanden hangt er helaas vaak mist in de Muong Hoa Valley en kunt u minder goed genieten van het mooie uitzicht. In de maanden maart tot en met november met uitzondering van de zomermaanden komt er weinig mist voor door de koele nachten en de zon die veel schijnt overdag. Het kan ’s winters erg koud worden in Sapa, dan is het zeker aan te raden om een goede dikke jas mee te nemen.

 

 

Overnachten in Sapa

 

In het bergdorpje vindt u verschillende accommodaties. Bent u aan het backpacken in Vietnam? Dan zijn er genoeg hostels te vinden waar u voor zo’n €5-10 euro per nacht kunt slapen. Naast de budget hostels zijn er ook meerdere hotels waar u voor zo’n €15-20 euro een goed hotel kunt boeken. In de maanden juni tot en met september is het aan te raden van te voren een hotel te bezoeken. Dit komt omdat Sapa een populaire bestemming is tijdens het reizen door Vietnam.

 

Avontuurlijke reizen in Vietnam
 
 
December 01, 2017
« back

Vraag nu een online visum aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële Vietnamese visum documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy